Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2022 12:00 - ...днес съм я ударила, на снимки @
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 2268 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 24.11.2022 14:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


ПОСЕЩЕНИЕ ЗА МИЛИАРДИ:
 Илон Мъск идва
у нас Най-богатият човек в света си запазил място в един от най-добрите ресторанти в близост до Белоградчишките скали

image

  
  
Liyana Pandelieva 2 ч.  ·   

Темата за Белоградчишките скали и Мъск започва да става изтощително глупава по български. Фейк ли е, че Мъск щял да дойде? Фейк е, фейк ееее - как па ше доде баш Мъск! "Къф е па тоя министър на туризма, веднага да го кани!"" Ако абсолютно същото се беше случило в Северна Македония с каньона Матка, например, щяхме да ревнем: "Ето как се прави, ама македонците знаят да си защитят интереса! А можеше Мъск да види Белоградчишките скали! Да види Искърското дефиле!" "Кво толкова па на тея скали - пътят дотам осеян с дупки." Ама това, че тези хора не са стъпвали там никога или за последно преди 20 години, няма значение. Всъщност пътят през Петрохан е перфектен и го знам, защото за последно шофирах през август и движението е без камиони. Паркингът на скалите струва 2 лева за цял ден. Хайде, моля, посочете ми една подобна по красота природна забележителност къде да е по света, с такава цена на паркинга? Ама обслужването било много кофти! Къде? На скалите? Как точно очаквате да ви обслужат там? Знаете ли колко време предварително се изкупуват билетите за Опера на върховете и колко човека годишно пътуват дотам, само заради този фестивал? През август се засякох във Видин с българи, които живеят в Ню Йорк и бяха нагласили ваканцията си така, че да отидат и на опера на Белоградчишки скали. И за да не търсите: СТО И СЕДЕМ ХИЛЯДИ ДУШИ са посетили града и неговите спектакли само за няколко дни в една година. Това количество гости е ДВАДЕСЕТ И ТРИ ПЪТИ населението на града! Колко от вас си спомнят за най-сърцатия кмет на този град Емил Цанков, който през 2009 г. с аналогови усилия почти успя да вкара скалите в едно от новите Седем природни чудеса на света? Тогава той направи световна кампания на мускули! Как щял да приеме Мъск местните услуги? О, да! Един милиардер или който и да е богаташ отива на екзотично и непознато място в Европа, защото разчита на десетстепенно гурме меню и булевард с лед осветление направо до самия обект! А на някого да хрумва, че това в момента е единственото ни преимущество пред всички до болка познати места от Швейцария, през Австрийските Алпи и Доломитите? Аз обичам примерите. Когато бях в Мексико през август, за едно от най-грозните места на които бях, не ми позволиха да отида с кола - туристите може да отидат само с местен транспорт, който да мине по изровения път (да, нямаше да се отрази добре на колата ми). За този транспорт и за вход платих 90 лева. За сравнение: на Белоградчишките скали за паркинг за цял ден и вход, плащате 10 лева. Знаете ли, че абсолютно всички круизни кораби по Дунав, които акостират във Видин са включили в програмата си скалите и 98% от пасажерите ги посещават?

Около 40 хиляди чуждестранни туристи пристигат само с тези кораби! Дотам не отиват единствено хората с двигателни проблеми. От цялата гласовитост, речевитост и хитрости по темата за Белоградчишките скали стана ясно, че почти всички коментиращи или не са били там никога, или по неизвестни причини очакват да е някакво супер луксозно място, щото толкова им е акълът. Няма никакво значение дали Мъск ще дойде. Светкавичната реакция на министъра на туризма в случая беше точно каквато бихме искали да бъде (за което той бе критикуван, естествено). Представането на България като място, което може да бъде снимано от въздуха също е основание у нас да дойдат и още туристи и то от тези, технологичните, които не се колебаят да плащат каквото и да им поискат, защото търсят гледки! И не на последно място: добре е човек да е бил по света и да знае с какво сравнява! П.П. Кадрите са си мои

image


"Влязъл Илон Мъск в един бар в Северозапада" и още шеги.....


https://www.flagman.bg/article/280723



С пити и постни ястия ще посрещнат Илон Мъск в Белоградчик, баби искат и да му пеят

image




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marana69 - https://www.dnevnik.bg/analizi/2022/11/23/4419355_vliazul_ilon_musk_v_edin_bar_v_severozapada_i_oshte/
24.11.2022 12:02
ошее...гъдели...пак, там ))))

Zahari Zahariev
1 дни ·
След няколко дни на запой в Трансилвания Илън Мъск е набрал смелост и си е рекъл, догодина напролет ще минем Дунава, приятели, да разгледаме какво има отвъд хоризонта на царевиците.
Той подчерта намеренията си скромно, в две изречения, но това събитие вече събуди като спящ вулкан националното ни самочувствие, че сме в плановете и мислите на най-богатия човек на планетата.

Северозападът кипи в очакване.
Вчера на делничния пазар във Вършец хората измежду стотиците зелки сорт "Кьосе" си шушукаха "Илън ке дое".
Кой? Илън! Илин? Не, Илън! Бега бе, да не е Илиян. Нее, мъндрамуняк, Илън, он с таралясника,на ток.
Седя си аз на верандата на ул. "Стефан Караджа", поглеждам към Тодорини кукли и вече ми е пред очите как Илън каца на летище София, което по нищо не отстъпва на замъка Бран.

Походът му към Белоградчик ще е по-паметен от това на героите на Толкин и по-незабравим от първия полет на СпейсХ, но той изглежда търси силни емоции. Ще туитне от кеф тук.
Самолетът каца, всички пляскат. На терминала си купува за кафе за 15 лв. от "Грийн Дели".
След час лутане най-накрая намира служител, който случайно е бил на бригада в Англия и говори английски, за да го упъти към паркинга на летището.
Между две Мазератита, под вечно капещия покрив, в полунаводнения паркинг го очаква Тесла под наем.
Тръгва с приятели, кръстят се по местен обичай.
Така са чели, че правят всички тук преди дълъг път...

+++
цитирай
2. marana69 - https://www.facebook.com/za.zahariev/posts/10160557807547210
24.11.2022 12:08
+++...

Маршрутът им минава през живописната "Дружба". Отляво и отдясно блъснати кучета берат душа. Засичат го столичани, свирят му на светофарите, един даже слиза да се разправят по мъжки.
От там минават през кв. "Христо Ботев". Налага се да изчакат, защото има сватба в махалата и играят хоро на пътя. Булката влачи бялата си рокля в прахоляка, тъпаните бият, отстрани друг оркестър подхваща мелодия за кючек.
Сватбата се пренася в ресторанта до гумаджийницата. А Мъск замалко вместо към Околовръстния път да продължи направо към Малашевци.
На картата му излиза като парк. Не съвсем голям колкото Булонския лес, но го оставят за друг път, че бързат.
Решават да минат през Петрохан. Трипадвайзор дава препоръка за обяд на Малка Бързия.
Костинброд, Бучин проход, Историческия път, откъдето бяга Гошо Тарабата, тук-там паднали дървета, заблудени сърни. Един чакал насмалко не влиза в купето.
В Гинци спират да си купят кисело мляко и малини.
Петрохан постепенно ги обгръща в зелените си, омайни пейзажи. Навън от плюс 20 градуса става минус 15. Зимна виелица, мъгла, паднали дървета. Чертичките на Теслата започват бързо да свършват.
Колона от автомобили крета. В канавките няколко видински коли са паднали. Никой не спира. За Видин и жителите му отдавна няма смисъл да се прави каквото и да е. Обречена работа.
Най-отпред 10 камиона с летни гуми са решили да минат напряко за Хамбург. Последната кола на опашката вече е до разклона за Чибаовци.
От време на време някой монтанчанин с БМВ или Опел Зафира ще профучи край всички. Те му викат ластик на това упражнение. Целта е да набереш 150 км/ч по завоите, да изпънеш 5-6 шматки, които не могат да карат и да им покажеш силата на Северозапада като се прибереш точно преди завоя и идващия насреща бус с крави.

цитирай
3. marana69 - Мъск е доволен, но нещо се случва
24.11.2022 12:13


Мъск е доволен, но нещо се случва със стомаха му. По пътя има спешна нужда да посети тоалетна. Такава няма. Един тираджия му обяснява - Тойлет евриуеъ! - сочейки хоризонта и дърветата.
После си изхвърля насред Петрохан всичкия боклук, който е събрал от Иран до тук.
Някъде след Бързия Теслата дава признаци, че повече не може така. Налага се да заредят. Надясно Клисурски манастир - 5 км. Наляво - Берковица 3 км. Време за животоспасяващи решения няма.

За тяхна зла участ започва буря и цяла Северозападна България остава без ток. Дните с ток в Северозапада са равни на дните без ток. Тук Зелената сделка отдавна е в сила.
Местните му предлагат да си купи дърва за автомобила. Но Тесла все още не може да върви на дърва. Мъск започва да си обмисля бизнесниша за автомобили на дърва.
В България дървата са на голяма почит. Хората ги горят за отопление, консерви, самоотбрана, като колят животно, да отопляват цели градове, като почине някой пак дърва се палят.
Използват ги да гласуват. Никой тук не вярва на тока, на прогреса.
Дом без свещ и без дърва на север е беден и обречен.
Канят го в Берковица да посети културната програма. Берковският духов оркестър свири "Рума мома".
Жена от съседна Монтана е готова да му пристане, без да му иска пари.
Десетки баби отстрани се усмихват изпод мустак. Чакат само да поеме с поглед към нея и да ги сватосат. Мъск това и прави. Не си е научил урока с жените.
Баце, може да си измислил фъркати работи и омнибуси, но жена от Монтана да си вземеш, те толко шашав не мое да си.
Напиват го с нещо, което му обясняват, че е блага ракия. Но всъщност е петорна преварка на компот от лански малини с 30 кила захар, за да преврат джибрите за четвърти път, в домашния казан на зам.-кмета.

За да не изпуснат високия гост му сипват и малко бел отел.
Гордо му цитират северняшки изрази и му се смеят, че нищо не вдява.
А он се оцъклил кат сгруяк и яката го ударИл тока.
Мъск се събужда в окръж.а болница на Монтана. Нищо и никъде не го боли. Морфинът още
цитирай
4. marana69 - Мъск не може да "напусне" болницата, докато не изтече пътеката по здравна каса
24.11.2022 12:21


морфинът, още работи. Санитарка от Враца му носи зелев сок. Той не иска, но врачанките са известни с неотстъпчивия си характер. За малко да погълне и чашата.
Закуската е филия хляб, парче опушена сланина и половинка праз по предписание на здравния министър.
Пръв на Илън се обажда Бойко. Предлага правителствения самолет да го вземе. Само да почака малко партията му да построи новото летище на Монтана. Ако много бърза да си ходи, до месец-два ще вземат властта и като направят магистралата Видин-Ботевград с Тесличката ще си се прибЕре. Такова сложно съоръжение нЕма никъде в Европа. Кани го да срежат лентичката на завод на негов приятел в с. Георги Дамяново. Ако стане зет ще го направи общински съветник в Монтана.
Но понеже е зает човек поне да даде нЕкой лев за кампания на партията, че пак ще ходим на избори. Обещава му да не купува гласове.
Мъск не може да "напусне" болницата, докато не изтече пътеката по здравна каса. Той казва, че желае да си плати и да си тръгне от ВИП-стаята на старшата сестра, където го настаниха, за да не е сред още 4 човека от околията с гастропроблеми, защото очевидно не му е по вкуса русенското легло, олющената мазилка и подлогата.
Уви, плащания към държавата не са позволени щом е пусната пътеката, но ако иска може да остави дарение за положените грижи.
)))
цитирай
5. notfun - отиват з а риба...@
24.11.2022 12:38
Един санитар го взема със себе си да убие малко времето с риболов на яз. Огоста. "Илъне, ти може да работиш с ток, но и я знам некои работи." После пали акумулатороа, вкарва два шиша в язовироа,
и целата риба на Севера започва да ври и играе на повърхността. Мъск го гледа все едно е на една лодка с Мойсей.

Докато е за риба има 40 пропуснати повиквания от новата си изгора. Она сака да го запознае с техните и е бясна, че не си вдига телефона. Праща му съобщения с намеци, въпросителни, емотикони, съскащи думи, фръга жупел.
Милата и топла женица, която беше готова на всичко, за да го направи щастлив в нощта на запознанството им май има особен характер. Това му харесва. Обича жени с характер. Не е подозирал какви жени с характер пази Северозапада.
Едно Ел Дорадо на емоции.

На вечерята в скромния монтански дом, на ъгъла на бул. "Парта" и паметника на ген. Арнолди, Мъск забелязва, че това наистина е скромен монтански дом. Покривка от миналата Коледа, един комплект чаши,
в които се сипва последователно ракия, вино, бира, Кока-Кола, вода, още вино и накрая лимонада. На стените няма картини, но са събрани всички образи на Богородица изрязани от вестници. Греят кандила. Крушката е енергоспестяваща и едва се виждат в сумрака.
Няма ги онези изтънчени ритуали, на които е свикнал на други частни приеми.
Събрана е родата на девойката. Нищо не си казват, защото никой не говори английски, включително възлюбената. Наблягат на жестовия език.
Тя още е сърдита и ще мине поне година, докато си оправи настроението. То обикновено се оправя по-бързо с домашно насилие, прът, камък, стол, голи ръки, но Мъск откъде да ги знае тия работи. ....
цитирай
6. notfun - край..
24.11.2022 12:39

Опитват се да го придумат колко е хубаво на Север и да се премести да живее за постоянно. Ще му дадат стая на приземния етаж като умрат старите. Те гледат с влажни очи на по 85 години, по-жилави от най-коравия му кон в частното имение. Личи, че ще има да почака за настаняването.

Развеждат го из къщата. Гордо показват новата тоалетна вътре. Вече няма нужда да ходи в двора.
Булката е нетърпелива да си легнат. Няма търпение и сестра й. Братовчедката също точи ножовете. Която превари.
Мъск е в най-коварния капан на Северозапада - жените.
Пътища, ток, бедност, лошо време - как да е оцелява се. Но трезвен, красив, богат, работлив мъж там е като военнопленник в затвора "Чанги".
Северът с времето ще поправи тези неща и след 10-тина години брак ще е пиещ, беден, угрижен и не особено разтропан, но до тогава има много бой и леб да изяде.
На сутринта напуска Монтанско без да се сбогува.
Тая нощ ще я помни като ергенско във Вегас.
Набръже с компанията правят снимки от колата в движение на Белоградчишките скали и вместо по обратния път за София, който навигацията дава през Враца, продължават направо по Дунав мост към летището
в Букурещ, за да си оберат час по-скоро партакешите от Балканите.
цитирай
7. dobrodan - :):):):):):):):):)!!!!!!
24.11.2022 13:44
Препратих поста насам-натам :):):). Всичко живо се хили!
цитирай
8. marana69 - веселбааа...за това харесвам, некои/ от Българите..
24.11.2022 13:59
ето ,оше..наташак @) Господари на Ефира..

https://gospodari/tag/belogradchik/

Read more

В Twitter побългариха името на Илон Мъск, канят го да се пенсионира в Пловдив
Twitter потребители побългариха името на Илон Мъск на “Елин”, предлагат му различни възможности за живот в България преди или след пенсиониране, като някои от тях дори призовават мултимилиардера, да закупи държавата и “да оправи нещата”.

Това се случва, след като вчера Мъск сподели снимка на Белоградчишките скали на фотографа Владислав Терзийски и ги оприличи на сцена от “Elden Ring”.

Мъск похвали Белоградчишките скали и ги сравни с декор от популярна видеоигра (снимка)

По-късно по непотвърдена информация стана ясно, че собственикът на Tesla
е запазил маса в ресторанта ресторант ONА
в с. Стакевци, Белоградчишко.

Илон Мъск си запазва маса в ресторант в белоградчишко село?
цитирай
9. marana69 - https://www.flagman.bg/article/280723
24.11.2022 14:06
'' за тебе, хората, говорят''..песентаа )


Кметът Борис Николов се надява държавата да помогне, за да се подобри инфраструктурата

С питка и шарена сол ще посрещнат Илон Мъск в Белоградчик, ако милиардерът дойде у нас. Пред Нова телевизия възрастни дами, облечени в народни носии, споделиха, че задължително ще има вити баници и постни ястия. Те изпълниха пред камерата и песен с музиката на „За тебе хората говорят“ (чиито автори са Ставрос Куюмдзис и барда Иван Ненков) от репертоара на Тони Димитрова, но с друг текст.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 1348921
Постинги: 1085
Коментари: 5747
Гласове: 1302
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031