Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2021 09:20 - Древните шумери са летели до звездите преди 5 хиляди години
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 1812 Коментари: 0 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Според някои дори са излизали извън пределите на Слънчевата система. image
Финджан е сигурен, че древните шумери са били добре запознати с космоса и че първите платформи за космически кораби са били построени на територията на шумерските градове Ур и Ериду преди около 5 хиляди години.
 
През 2016 г. министърът на транспорта на Ирак Казем Финджан направи сензационно изявление по време на бизнес пътуването си до Ди Кар.

Според него шумерите са имали свой собствен космодрум и са пътували активно в открития космос, включително са можели да летят извън пределите на Слънчевата система.

Шумерите са били една от древните силно развити цивилизации, живели преди около 5000 години в Месопотамия между реките Тигър и Ефрат. По-късно тази територия става Вавилония и сега се намира в Ирак и Сирия.

Древните сгради на шумерите (зикуратите) са поразителни с величието си и по нищо не отстъпват на египетските пирамиди. Естествено са изложени много теории за целта на тези зикурати, включително тези, които представляват интерес за уфолозите. Никой обаче не е очаквал официалният представител на страната да направи подобно изявление. 

Шумерите вярвали в много богове. Те се молери на Ану (върховният бог или бог на небето), Енки (богът на водата, знанието, пакостите, занаятите и творението), Енлил (Властелинът на вятъра), Инана (Небесната царица), Уту ( бог на слънцето) и Син (лунният бог).

Те са изобретили много технологии, включително колелото, клинописа, аритметика, геометрия, напояване, триони и други инструменти, както и сандали, колесници, харпуни и бира.
Финджан е сигурен, че древните шумери също са били добре запознати с космоса и че първите платформи за космически кораби са построени на територията на шумерските градове Ур и Ериду преди около 5 хиляди години.

Финджан казва, че ако някой не му вярва, тогава може да прочете книгата на Захария Ситчин или произведенията на Самюел Крамер. Ситчин е много известен автор в уфологията, а Крамър е смятан за един от най-добрите шумерски специалисти през ХХ век, изучавал шумерските митове за създаването на света.

Някои изследователи в областта на алтернативната история и „забранената археология“ също вярват, че руините на шумерските зиккурати са нещо като древниместа за космическо кацане в Шумер. Това включва най-добре запазения зигурат на Ур, разкопан през 30-те години на миналия век, точно когато Крамер активно проучвал древна Месопотамия. 
image

Архитектурата на зикуратите отдавна удивлява историците и археолозите; това наистина е нещо много впечатляващо и величествено. И кой знае как са изглеждали в пълноценната си форма. В допълнение е възможно по причина, че зикуратите са имали плоски, плоски платформи отгоре; на тези платформи са могли да кацат малки извънземни кораби.

Всичко това може да се счита само за приказки на феновете на „зелените човечета“, но е трудно да се отрече фактът, че древните шумери наистина са знаели твърде много за космоса за обикновени фермери и скотовъди.

Няколко години след речта на Финджан, професор Камал Азиз Кетул публикува следното. По време на посещението на иракския музей в Багдад, в шумерското крило, той забелязва три шумерски глинени плочки с клинопис и рисунки, датиращи от около 3000 г. пр. н. е.

Според него на една от таблетките той е намерил рисунки, много подобни на хелиоцентричното изображение на Слънчевата система. Тоест шумерите може да не са летели никъде, но те са прекрасно разбрали как работи нашата галактика. Това в онези дни без телескопи било много неочаквано знание.
image

Освен това е известно, че приблизително по същото време, тоест от 3000 г. пр. н. е. месопотамците са използвали усъвършенстван календар с месеци и години, което показва, че те вече са знаели много добре движенията на Земята и Луната.

Също така, по някое време учените открили, че шумерите са добре запознати със съществуването на пет планети в Слънчевата система, видими с просто око. Тези планети са Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн.

Превод: БЛИЦ



Гласувай:
20



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3490957
Постинги: 708
Коментари: 1446
Гласове: 25963
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031