Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2021 19:42 - Италианска пица
Автор: anichka1988 Категория: Рецепти   
Прочетен: 3648 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Давам рецепта за много вкусна италианска пица,която се научих сама да си я приготвям вкъщи, след като опитах всички видове пици в Италия.
 Всички знаем че италианската пица е най-вкусна на света и няма как да е иначе,тъй като самите италианци са я измислили. По принцип тестото трябва да е тънко и продуктите върху пицата не трябва да са прекалено много,а няколко.Дори и да използвате само хубаво тесто,доматено пюре и моцарела, са напълно достатъчни за една базисна вкусна пица.
Аз ще ви покажа как се прави Наполеанска пица-един сорт от любимите ми ,тъй като тестото отстрани е малко по-дебело и я прави уникална вкусна.Продуктите също трябва да са пресни.
Ще издам един трик как да си я опечете почти като при италианците,ако нямате пещ.Става разбира се и в обикновена фурна,но на каменна плоча и поръсена предварително с грис или царевично брашно.Става малко опушено и разхвърляно,заради гриса,но си залужава труда.
Да ви напомня, че италианската пица няма нищо общо с нашите "пици" от соца.Забравете тук за:чубрицата,кравето сирене и кренвиршите.Вместо това ги заменете с: пресен босилек,моцарела и с пикантен Тосканкси салам.Ако не намерите такъв можете да използвате испански салам Чоризо,някакъв друг пикантен колбас или просто Прошуто Крудо.

Необходими продути: 4 порции

За тестото:
300 гр. брашно
1/2 кубче мая за хляб
1ч.л. захар
2 с.л. зехтин Extra Virgin
2 ч.л. сол

За плънката върху пицата:
100-150 мл.доматено пюре Passata (това е вече предваритело  приготвено пюре с лукът и подправките)
2 опаковки моцарела
1 буркаче песто (хубаво е да си го приготвите сами вкъщи като разбъркате всичко в кухненски робот: пресен босилек,кедрови ядки,зехтин и пармезан)
1 опаковка Тоскански салам-пикантен
100 гр. черни маслини
1 домат (или чери домати)
връзка пресен босилек
зехтин за поръсване

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и маята трябва да шупне отделно заедно със захарта,След това се омесва меко тесто с останалите продукти.Остява се да втаса за около 40 мин.Аз го оставям в леко загрята фурна,става по-бързо.
След това се разделя на няколко топки, взависимост колко искате да е голяма пицата.Отново втасва за 30 мин.
Взима се една топка и се разтиля на тънко като краищата се оставят малко по-дебели.Разпределя се развномерно по 2 с.л. от доматеното пюре без краищата,поръсва се с моцарела и се слага тук-там малко от пестото.Нарязва се малко от босилека и се поръсва на няколко места.След това идва ред на 2-3 резена тънко наряван домат и 3-4 броя от салама (ако ще ползвате Прошуто Крудо,то се нарежда в/у пицата след като вече се опече.)
Поръсва се със няколко капки зехтин и се пече в предвариелно загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 мин.Наглежда се периодично.Като се опече  се слагата няколко маслинки и може да поръсите с няколко цели листа босилек и няколко капки зехтин  ако искате.Аз използам пикантен зехтин,който си го приготвям вкъщи.
Пицата е уникално вкусна и буквално ще се пренесете в Италия.
 Ако искате рецепта за друг вида пица,пишете долу в коментарите и незабравяйте да харесате рецептите ми.Благодаря ви!
Следващата рецепта ще е вегетарианска  запеканка от тиквички  от Средния-изток и много вкусна.

 






Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 109808
Постинги: 44
Коментари: 11
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031